23 Şubat 2012 Perşembe

İNSAN MERKEZLİ

TÜRKİYE İŞSİZLER PARTİSİ

Ülkemizde iç barışın sağlanması ve ulusal bir uzlaşma için insanca ve hakça bir düzenin gelişmesinde, geniş halk kitlelerinin yanlız ekonomik olarak değil sosyal ve kültürel olarak yükselmesine.

TÜRKİYE İŞSİZLER PARTİSİ

Bölgemizde ve komşu ülkelerde iç barışını sağlamış,birbirinin toprak bütünlüğüne ve varlığına saygılı çağdaş bilim ve teknolojilerle donanmış barışçı bir uygarlığın oluşmasına

TÜRKİYE İŞSİZLER PARTİSİ

Dünya'nın en sorunlu bölgesinde insan merkezli bir düzenin katılımcı ve nitelikli demokrasi ile yapacağı katkıyla aynı zamanda dünya barışına katkı sağlayacaktır

7 yorum:

  1. Özgürlük,insanı insan yapan niteliklerin özüdür
    Özgürlüğü yalnız kendileri için veya kendileri gibi düşünenler için isteyenler,özgür değil,bağnazdırlar.Bağnazlığın yaygın olduğu bir toplumda ise demokrasi yaşayamaz.
    Demokrasi,bir kargaşa kutuplaşma ve kavga rejimi değil,uzlaşma ve dayanışma rejimidir.
    Tek sesli tek seçenekli toplumsa uyumlu değil uyuşuk toplumdur.

    YanıtlaSil
  2. Siyaset; fildişi kulede teori üretmenin değil, hizmet ve eylemin öne çıktığı bir disiplindir. Ne yazık ki, Türkiye’de siyaset, acı gerçek yerine tatlı yalanın öne çıkarıldığı bir aldatma sanatına dönüştürülmüş bulunuyor. Kaderimize âdeta egemen olan bu tabloda, görevini yapmayan aydınların payları büyüktür. ‘Tatlı yalan siyasetleri’nin açtığı derin hüsran, halkımızın siyasete olan güvenini tahrip etmiş, aldatılmış halkımızın ruhsal dengelerini sarsmış, ahlak değerlerini erozyona uğratmış, siyasetin yolsuzluk ve talan mesleği gibi algılanmasına zemin hazırlamıştır. Son seçimlerde, kalabalık bir listeyle halkın önüne çıkan partilerin hiçbirine oy vermeyen kitlenin %32’ye yaklaşmış bulunması bunun şaşmaz kanıtıdır. Türkiye, tarihin ve insanının önüne demokratik ve güvenilir bir umut koymaya mecburdur. Aksi halde hepimize yazık olur.

    YanıtlaSil
  3. TÜRKİYE İŞSİZLER PARTİSİ... Türkiye'de yaşayan vatandaşların yaklaşık yüzde 70'inin aç ve yoksul olduğunun bilinmesini isteyerek,Partilerin işsizliği önleyecek plan ve programlarla halkın karşısına çıkmaları çağrısında bulunuyor....

    YanıtlaSil
  4. *Politik ilişkilerde katılımcı, çoğulcu demokrasiyi;

    *Sosyal ilişkilerde, çatışma yerine uzlaşmayı;

    *Kültürel farklılıklar karşısında, bağnazlık yerine hoşgörüyü;

    *Ekonomik süreçlerde, israf yerine verimlilik ve akılcılığı;

    *Teknolojide taklitçilik yerine bilimselliğe dayalı yaratıcılığı

    YanıtlaSil
  5. Meş’alemiz barış, sevgi ve paylaşım meş’alesidir.

    Muhtaç olduğumuz barış, her şeyden önce, tepe ile taban, devletle halk, cumhuriyetle din, laiklik ile İslam arasında kurulacaktır.

    YanıtlaSil
  6. dinle devletin, laiklik ile İslam’ın kavga ettirildiğine tanık olmaktayız. Bu dıştan güdümlü kavga sona erdirilmedikçe, iç ve dış tehditlere karşı dirençli bir Türkiye inşa edebileceğimizi söylemek gerçekçi bir yaklaşım olamaz.

    YanıtlaSil
  7. Çözüm;
    Türkiye İşsizler Partisi

    YanıtlaSil